از چه سنی آموزش موسیقی به کودکان را شروع کنیم؟
کودکان از سن 3.5 الی 4 سالگی آمادگی فراگیری موسیقی را دارند. برای درک بهتر ریتم، شناخت نت ها بهتر است کودکان ابتدا کلاس های موسیقی کودک(ارف) را شرکت کنند. پس از اتمام دوره ارف با مشاوره متخصصین ساز مورد علاقه خود را انتخاب نمایند.
فواید آموزش موسیقی به کودکان چیست؟
افزایش تمرکز و حافظه
موسیقی محرک قسمتهایی از مغز است که در موارد مربوط به شنوایی، حافظه، حرکت و احساسات دخیل هستند. طبق مطالعات متفاوت، فراگیریموسیقی برای افزایش تمرکز کودکان بیش فعال بسیار موثر است.
کاهش استرس کودک
موسیقی استرس کودکان را کاهش میدهد. در واقع موسیقی میتواند میزان «هورمون استرس» یا «کورتیزول» را کاهش دهد. درواقع خاصیت آرامبخشی موسیقی یکی از مهمترین فواید موسیقی برای کودکان است.
رشد مهارتهای اجتماعی کودکان
یکی از فواید موسیقی برای کودکان کمک به رشد مهارتهای اجتماعی در آنان است. نوازندگی یک قطعه هنری با همکاری افراد دیگر در یک گروه، تمرینی عالی برای کسب مهارت تعامل با دیگران و مشارکت است.
تاثیر بینظیر بر مهارتهای حرکتی کودک
مغز کودکان از طریق انجام فعالیتهای موزیکال مانند آواز خواندن، رقصیدن و نواختن ساز، مسیرهای عصبی جدیدی را برای هماهنگی بیشتر اندامهای حرکتی توسعه می دهد. یادگیری موسیقی باعث پیشرفت در رشد حرکتی و کارهای وابسته به آن مثل فعالیتهای ورزشی، هنری و تجسمی ... میشود.
افزایش اعتماد به نفس کودکان
کودکانی نوازنده، اعتمادبهنفس بیشتری دارند. و نمرات بهتری در مدارس کسب میکنند.
تاثیر فوقالعاده در یادگیری کودک
تصور کودکان نوپا از موسیقی، مفهوم ریتم و تکرار است که به یادگیری گویش و تلفظ کلمات کمک میکند. فراگیری ساز، به یادگیری زبان، گفتار، خواندن و نوشتن کمک شایانی می کند.
آموزش نظم به کودک
فراگیری یک ساز به کودکان کمک میکند تا نظم و انضباط را بیاموزند و مهارتهای مربوط به سازماندهی را کسب کنند.
پرورش خلاقیت کودکان
کودکانی که موسیقی تمرین میکنند، در حل مسئله بهتر و خلاقتر از سایر کودکان عمل می کنند.
یادگیری ساز چقدر طول می کشد؟
فراگیری یک ساز یک پروسه است. و به عواملی همچون میزان تمرین و انگیزه، انتخاب درست ساز، هدف از فراگیری ساز و استعداد موسیقایی فرد وابسته است. همگی این عوامل بر سرعت آموزش و افزایش مهارت هنرجو تاثیر گذار است. معمولا فراگیری ساز های کوبه ای نسبت به ساز های زهی و آرشه ای مدت زمان کمتری نیاز دارد. حال آنکه ساز هایی چون ویولن، ویولن سل، کمانچه و ... نیاز به تمرین و ممارست بیشتر و دوره آموزش طولانی تری دارند.
روزانه چقدر باید برای ساز تمرین کنیم؟
میزان تمرین روزانه شما، به هدف شما از فراگیری ساز و نوع ساز بستگی دارد. به طور میانگین با تمرین روزانه 30 الی 45 دقیقه در روز، بعد از گذشت حدود دو سال می توانید به نوازنده ای مبتدی تا متوسط تبدیل شوید. اگر تصمیم دارید سریعتر پیشرفت کنید و یا موسیقی را به چشم حرفه ی آینده خود می بینید به تمرین بیشتری در روز نیاز دارید. ساز های زهی آرشه ای همچون ویولن و ویولن سل به تمرین بیشتری نیز نیاز دارند.
از کجا بفهمیم به کدام ساز علاقه داریم ؟
این یک سوال کلی است. گاهی افراد به سازهای مختلف علاقه دارند. در واقع بهتر است بپرسیم کدام ساز برای ما مناسب تر است؟
پاسخ این سوال به این امر به این برمی گردد که هدفتان از انتخاب یک ساز و یا آغاز آموزش آن چیست. بایستی بدانید که یادگیری یک ساز دوره ای را در بر دارد که می تواند شامل چند ترم آموزشی باشد و اگر با هدف و برنامه ریزی آموختن یک ساز را شروع کرده اید، برای کسب نتیجه بایدآموزش و تمرین مداوم داشته باشد.
صدای سازهای مختلف را گوش کنید. و قطعات موزیک را که با سازهای مختلف نواخته شده بررسی نمایید. همچنین مشاهده شیوه نوازندگی هر ساز و پروسه آموزش آن بسیار در انتخاب درست شما موثر است.
ما در آموزشگاه موسیقی خورشید کرج این امکان را فراهم آورده ایم تا با برگزاری جلسات مشاوره رایگان با متخصصین ما، به درک بهتری از علاقه و استعداد موسیقایی خود پی ببرید. برای اطلاعات بیشتر و رزرو تایم مشاوره با ما تماس حاصل فرمایید.